Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Φύλλα εργασίας με τα χριστουγεννιάτικα έθιμα της Ελλάδας και του κόσμου

Ζήση Ανθή: Φύλλα εργασίας για τα Χριστούγεννα .

Φύλλα εργασίας για τα Χριστούγεννα : Μελέτη περιβάλλοντος . 


Φύλλο εργασίας με τα χριστουγεννιάτικα έθιμα της Ελλάδας 


Φύλλο εργασίας με τα  χριστουγεννιάτικα έθιμα του κόσμου . 
Στην Ελλάδα τα παιδιά λένε τα κάλαντα , στην Αγγλία ετοιμάζουν τη χριστουγεννιάτικη πουτίγκα , στην Ιταλία η Befana , τελειώνοντας το σκούπισμα , πηγαίνει να προσκυνήσει κι αυτή το Χριστούλη , στην Ισπανία την Παραμονή των Χριστουγέννων μαζεύεται όλη η οικογένεια γύρω από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι (Noche Buena ),  στη Γερμανία στολίζουν το Adventskranz ένα στεφάνι με 4 κεριά . 


Φύλλο εργασίας ; Ποιος φέρνει τα δώρα σε κάθε χώρα ;
Ο Άγιος Νικόλαος , ένας γενναιόδωρος επίσκοπος με κόκκινα ράσα , μοιράζει τα δώρα σε πολλές χώρες της Ευρώπης , μαζί με τη συνοδεία του , στις 6 Δεκεμβρίου . Στην Αυστρία ,ο Άγιος Νικόλαος μοιράζει τα δώρα μαζί με τα Κράμπους , τα οποία τιμωρούν τα ανυπάκουα παιδιά . Στο Βέλγιο ο  Sinterklaas μαζί με τον Zwarte Piet μοιράζουν τα δώρα από σπίτι σε σπίτι .Στην Ολλανδία καταφθάνει στο λιμάνι με το άσπρο άλογό του , ο Άγιος Νικόλαος με τον πιστό του βοηθό , τον μαύρο Πέτρο( Zwarte Piet  ) .  Στην Ελβετία , ο  Samichlaus μοιράζει τα δώρα στις 6 Δεκεμβρίου .Στη Γερμανία , τα δώρα τα φέρνει ο Weihnachtsmann, το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων ή ο μικρός Χριστούλης .  Στην Ισπανία , οι τρεις Μάγοι πετούν καραμέλες στα παιδιά στη μεγάλη παρέλαση Cabalgata de Reyes. Στην Ιταλία η Μπεφάνα μοιράζει δώρα και γλυκά στα υπάκουα παιδιά και κάρβουνο στα ανυπάκουα . 

Φύλλο εργασίας για να χρωματίσουν τα παιδιά μόνο τα μουσικά οργανάκια που έχουν σχέση με τα Χριστούγεννα . 


Φύλλο εργασίας για να ζωγραφίσουν τα παιδιά μόνο τα ζωάκια που ζέσταιναν το Χριστούλη , όταν γεννήθηκε . 


Φύλλο εργασίας για να ζωγραφίσουν τα παιδιά μέσα σε δωράκια τι δώρο θα ήθελαν τα ίδια για τον εαυτό τους , την οικογένειά τους , τους φίλους τους και τα παιδιά του κόσμου . 


Δείτε , επίσης Τα χριστουγεννιάτικα έθιμα από όλο τον κόσμο : http://dreamkindergarten.blogspot.gr/2012/11/blog-post_29.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου