Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Παγκόσμια ημέρα για τα παιδιά του δρόμου στο νηπιαγωγείου ( 12 Απριλίου )

Ζήση Ανθή : ιδέες, δραστηριότητες , πίνακες ζωγραφικής  και εννοιολογικοί χάρτες για τα παιδιά του δρόμου .

Συζητώντας με τα νήπια για τα παιδιά του δρόμου 

Η 12η Απριλίου του 2011 καθιερώθηκε ως ημέρα των παιδιών του δρόμου , φέρνοντας στο προσκήνιο τα προβλήματα των παιδιών αυτών κι ευαισθητοποιώντας την κοινωνία .
Καταρχήν , μπορούμε να συζητήσουμε με τα παιδιά λαμβάνοντας υπόψη μας τα δικαιώματα των παιδιών .  Πού ζουν ; Πώς ζουν ; πως σιτίζονται ; Πώς ντύνονται ;  Τι κάνουν αυτά τα παιδιά ; Εργάζονται ... " Αλήθεια αυτά τα παιδιά γιατί δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα άλλα ; " , ήταν η απορία ενός παιδιού . 



Επίσης , μπορούμε να μιλήσουμε για το πως νομίζουν τα νήπια ότι νιώθουν τα παιδιά αυτά , ειδικά όταν ασχολούμαστε με τα συναισθήματα . 



Μπορούμε να δούμε πίνακες ζωγραφικής , αλλά και  φωτογραφίες , να τις σχολιάσουμε, να προβληματιστούμε , αλλά και να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά , ώστε να μην πετούν τίποτε από τα ρουχαλάκια τους και τα παιχνίδια με τα οποία δεν παίζουν πια και να τα χαρίζουν σ' αυτά τα παιδιά .











Τα παιδιά μπορούν να ζωγραφίσουν τι νομίζουν ότι ονειρεύονται τα παιδιά του δρόμου ή να φτιάξουν μια αφίσα , για να ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινωνία ή ακόμη και κάποιο ποιηματάκι ή και παραμύθι , ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα δείξουν τα παιδιά για το θέμα .



Χρήσιμες διευθύνσεις : 
http://www.unicef.gr/reports/alko/street.php
http://www.sansimera.gr/worldays/224#ixzz2NkB8ke5y



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου