Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Κυρία , εγώ πότε γιορτάζω ;

Ζήση Ανθή : Μιλώντας για τις ονομαστικές γιορτές στο νηπιαγωγείο .

Ένας ετήσιος πίνακας με τις ονομαστικές γιορτές των παιδιών της τάξης 



 Συνήθως στο νηπιαγωγείο διακοσμούμε κάποιο σημείο της αίθουσας με κάποιο ταμπλό ή κάποια άλλη κατασκευή για τα γενέθλια των παιδιών . Τα παιδιά όμως γιορτάζουν και το όνομά τους . Αφόρμηση για να δημιουργήσουμε ένα σχετικό πίνακα μπορούμε να πάρουμε είτε από τη γιορτή ενός παιδιού είτε από κάποια άλλη γιορτή , όπως η γιορτή του παππού και της γιαγιάς . Ρωτώντας λοιπόν τα νήπια πως λένε τους δικούς τους παππούδες και γιαγιάδες , μπορούμε εύλογα να διαπιστώσουμε αν και πόσα απ' αυτά έχουν πάρει το όνομα τους .
Τα παιδιά πάντα ρωτάνε " Κυρία , εγώ πότε γιορτάζω ; " Ευτυχώς μπορούμε να βρούμε πότε γιορτάζει το κάθε παιδί , αν δεν το ξέρουμε ήδη , αναζητώντας το αντίστοιχο όνομα στο εορτολόγιο . 
Ο πίνακας αυτός μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να μετρήσουμε . Πόσα παιδιά γιορτάζουν κάθε μήνα ; Πόσα γιορτάζουν την κάθε εποχή ; Ποιος μήνας ή ποια εποχή θα έχουμε τις περισσότερες γιορτές στην τάξη μας ;
Υπάρχει κάποιο παιδί που έχει γενέθλια και γιορτή την ίδια μέρα ; Μπορούμε να παρατηρήσουμε και τον πίνακα γενεθλίων και να κάνουμε τις συγκρίσεις μας . 
Σας δείχνω και τον πίνακα που ετοίμασα για τη δική μου τάξη , τον οποίο θα εκτυπώσω σε Α3 , για να μπορούν να τον δουν καλύτερα τα παιδιά . 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου